Фондация патентова Ванга

picture-2

Фондация успя да патентова Ванга. Едноименната неправителствена организация подала документи в Патентното ведомство, като преди няколко дни е получено свидетелство, че само тя има права да говори за живота и предсказанията на пророчицата от Петрич. Това обяви председателят на фондация „Ванга“ Иван Драмов.

Той разкрива, че Ванга никога не е предсказвала Трета световна война. “Тя никога не разказвала за бъдещи катаклизми. Дори избягваше в личните си срещи с обикновени хора да предрича скорошна смърт или неприятност в семействата. Тя предричаше само добри факти за бъдещето”, коментира Драмов пред „Телеграф“ материала от „Ню Йорк пост” от миналата седмица. В него американското издание заяви, че пророчицата е предсказала „Ислямска държава“.

Драмов се зарича фондацията да съди всяко физическо или юридическо лице, което поставя марката „ванга“ на свои измислици с цел да печели аудитория. „Всички измислици, разпространявани от името на леля Ванга, ще бъдат подсъдни. Навъдиха се заведения, магазини „колела на живота“ назовани с името Ванга – Патентното ведомство вече е предприело мерки за тяхното издирване и санкциониране, и затваряне“, информира Драмов. След като вече притежават изключителните права над пророчествата на Ванга, от фондацията ще съдят дори нарушителите в чужбина.

„Възнамеряваме да заведем дела срещу американските и руските сайтове, накърнили името на пророчицата Ванга с напълно лъжливи предсказания, представени от нейно име“, категоричен е Драмов.