Най-богатият човек срещу Тръмп заради секскомпромат

ror9

Милиардерът твърди, че е изнудван заради публикациите на вестник, който притежава и е критичен спрямо президента на САЩ Доналд Тръмп

Основателят на Amazon и най-богат човек в света Джеф Безос обяви, че е изнудван от издателя на американския таблоид National Enquirer. В блога си Безос публикува имейл, който негови представители са получили от компанията American Media Inc (AMI), която е издател на таблоида.

Автор на имейла е Дилън Хауърд, главен редактор на National Enquirer. В него Хауърд пише, че в. The Washington Post, който е собственост на Безос, се готви да публикува „неоснователни слухове“ за публикация на таблоида. Хауърд пише, че затова е преценил, че е добре да опише с какви снимки разполага неговото издание, които са „получени по време на събиране на новини“.

Хауърд твърди, че таблоидът има 9 снимки на Безос, които го показват в интимни ситуации, изцяло гол,

както и снимки на Лаурън Санчез, бивша телевизионна водеща, за която таблоидът твърди, че е била в извънбрачна връзка с все още неразведения Безос. „Не носи удоволствие на нито един редактор да изпрати такъв имейл. Надявам се, че чувството на разум ще наделее, при това бързо“, завършва писмото си Хауърд.

Преди няколко седмици таблоидът публикува и текстови съобщения между Безос и Санчез. Тогава Безос нае частен детектив, който да разбере как изданието се е сдобило с тази информация. След като адвокатът на детектива получава този имейл от Хауърд, Безос решава да публикува както писмото, така и своя коментар.

„Случи ми се нещо необикновено и за пръв път. Получих оферта, на която не мога да откажа. Или поне така си мислят топ ръководителите в National Enquirer“, пише Безос. „Вместо да капитулирам пред изнудване и рекет, реших да публикувам точно какво ми изпратиха с цената на личните унижения, с които ме заплашват“, отбелязва милиардерът.

В началото на публикацията в блога си Джеф Безос споменава връзките на American Media Inc с президента на САЩ Доналд Тръмп,

отбелязва Би Би Си (BBC). Милиардерът заяви, че да бъде собственик на „Вашингтон поуст“ е „усложнение“ за него, защото направил свои врагове „някои много влиятелни хора“, включително президентът Доналд Тръм, който е приятел на шефа на American Media Дейвид Пекър.

От AMI наскоро признаха, че са се координирали с президентската кампания на Тръмп, за да бъдат платени 150 хил. долара на модел на сп. „Плейбой“, за да купи мълчанието ѝ за предполагаема афера с президента. Безос отбелязва в блога си как издателят е признал за така наречената сделка „хвани и убий“, която да погребе политически неудобната история на Карън Макдугъл.

AMI се споразумя за сътрудничество с федералните власти, което означава, че няма да бъде обвинено за наказателни плащания, съобщиха от прокуратурата на Манхатън през декември.

„Бъдете сигурни, истинските журналисти никога не предлагат нещо подобно… Разбира се, аз не искам тези лични снимки да бъдат публикувани, но също така няма да участвам в тяхната добре позната практика на изнудване, политически услуги, атаки и корупция. Предпочитам да се изправя, да обърна камъка и да видя какво ще изпълзи“, пише Безос.

В началото на годината беше съобщено, че Джеф Безос се развежда със съпругата си от 25 години Макензи Безос. Собственикът на Амазон обяви развода си, за да изпревари публикуването на неудобни снимки в „Нешънъл Инкуайърър“, придружени с материал, който разкрива аферата му с бившата телевизионна водеща Лорън Санчес.

Часове преди връзката на Безос и Санчес да стане публично достояние, Джеф Безос обяви, че се развежда със съпругата си, писателката Макензи Безос чрез съвместно изявление в социалната мрежа Туитър. Двойката твърди, че през последните месеци е преминала през „процес на раздяла“. Състоянието на Джеф Безос се оценява на близо 140 млрд. долара. Двойката има четири деца.